tiistai 30. tammikuuta 2018

Laiskan naisen kalkkunapaistos

Ostin pari päivää sitten kalkkunan jauhelihaa, koska se oli Stockmann Herkussa tarjouksessa. Googlailun perusteella siitä olisi kannattanut tehdä pyöryköitä tai pihvejä. Tänään kuitenkin laiskotti aivan liikaa mihinkään taikinan tekemiseen ja pyörittelemiseen. Halusin vain paistaa jauhelihan pannulla. Lopputuloksesta tuli yllättävän hyvä #mitäkaapistalöytyi -sapuska ja joskus teen tätä vielä uudestaan tarkoituksellisesti. Sillä kertaa lisään pannulle porkkanaa, jos ei taas laiskota aivan kamalasti.

400g kalkkunan jauhelihaa
200g fetaa tai salaattijuustoa
150g pakastepinaattia (itse käytin vajaan pussin)
150g kuorellisia manteleita
valkopippuria
suolaa
timjamia
paprikajauhetta
kurkumaa
öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy ja lisää kurkuma. Ruskista jauheliha kurkumaöljyssä ja lisää loput mausteet. Lisää jäiset pinaatit ja pyörittele niin kauan, että ne sulavat melkein kokonaan. Lisää öljyä tarvittaessa. Murusta sekaan juusto.

Paahda mantelit kuumalla, kuivalla pannulla ja ripottele sekaan suolaa.

Yhdistä kalkkunapaistos ja mantelit lautasella ja ylläty. Jos jaksat, raasta pari porkkanaa lisukkeeksi. Myös kvinoa, pasta tai riisi toiminee, itse söin tätä ihan pelkiltään.